Blog

Forstå mere med øget læsehastighed

Når du træner med FrontRead, øger du tekstforståelsen via øget læsehastighed. FrontRead’s træningsplatform er udviklet ud fra en holistisk tilgang til læsningen, hvor helheden betragtes som vigtigere end enkelte ord, og at man forstår de enkelte ord bedre med en forståelse af helheden. Med andre ord: Fokuserer vi for meget på de enkelte ord, taber vi overblikket og dermed forståelsen af tekstens helhed.

Læs mere… Forstå mere med øget læsehastighed

Teorien bag FrontRead

FrontReads unikke læsetræningsforløb er udviklet på baggrund af en omfattende viden om læsning og læring med voksne læsere igennem mere end 25 år. Vores app og læremetoder tager udgangspunkt i teorier og undersøgelser som f. eks. periferilæsning, øjets spændvidde og læsehukommelsen.

Læs mere… Teorien bag FrontRead

Hvorfor er langsom læsning ikke det samme som grundig læsning?

Da jeg i sin tid studerede til cand.phil., gjorde jeg det samme som mange andre. Jeg satte mig ned med mit pensum og læste mine tekster langsomt igennem fra ende til anden. Jeg gav alt samme prioritet og gyldighed. Det var ikke en hensigtsmæssig læseadfærd. Jeg mistede overblikket og så ikke altid, hvor de væsentlige budskaber i teksten lå. Pludselig havde jeg ”læst” flere sider. Men selvom øjnene havde bevæget sig ned over siden, var indholdet ikke kommet ind i bevidstheden.

Læs mere… Hvorfor er langsom læsning ikke det samme som grundig læsning?

Hvilke forventninger har vi som læser til en ukendt tekst?

Hver gang vi sætter os ned med en ukendt tekst, har vi automatisk nogle forventninger til det, vi skal i gang med at læse. Vi ser altid tekster gennem briller der er farvet af vores erfaringer og uddannelse. De “briller” gør det muligt for os finde mening i det, vi stilles overfor. Men nogen gange kommer vores forventninger også på tværs af en tekst. Vi ender med at blive frustrerede eller sidder meden fornemmelse af, at vi overhovedet ikke har fanget essensen – til trods for, at vi har tygget os igennem indholdet.

Læs mere… Hvilke forventninger har vi som læser til en ukendt tekst?