Læringsbrev Juni 2020

FrontRead bliver mere fleksibelt

Der er et stort ønske fra mange brugere om at kunne bruge FrontRead, ikke kun på iPad, men på alle mobile enheder – også smartphones.
Derfor lancerer vi i dag at FrontRead i en ny version, baseret på den nyeste teknologi – Progressive Web App (PWA). Det er en hurtigere og mere enkel måde at hente, anvende og holde FrontRead opdateret på, på tablets såvel som computere. Således vil dit FrontRead program altid være den nyeste version, lige meget hvilken enhed du arbejder på.

Det betyder også, at du ikke længere skal hente FrontRead gennem Apples App Store.

Har du elever, der bruger f.eks. Windows tablets eller Google tablets, har de på samme måde mulighed for at hente app’en ned på deres hjemmeskærm for hurtig og let adgang.
Senere vil vi understøtte at man også kan bruge smartphones til at træne FrontRead med.

For dem der er mere teknisk interesserede, henviser vi til denne side, hvor I kan læse mere om, hvordan man henter FrontRead som app til skrivebordet/hjemmeskærmen på computeren, og hvorfor vi har valgt at anvende denne teknologi.

Første accepterede resultat

Førhen var det sådan, at det seneste resultat i læseopgaven blev det gældende resultat. Dette kunne give et misvisende indtryk af elevens fremgang, idet eleven kunne gentage opgaven, men nu baseret på at teksten var kendt. På grund af en stor efterspørgsel, har vi gjort det sådan at det første accepterede resultat, nu forbliver det gældende resultat.

Hvis der er brug for at eleven får registreret et andet resultat end det første gennemførte, kan læreren ændre dette under ”rediger elev”. Her er der en boks, der skal sættes kryds i, således at det næste godkendte resultat overskriver det tidligere gemte. Ønskes også det resultat overskrevet, skal der efterfølgende lukkes op igen som beskrevet her. Læs mere om det her.

Tysk tekstpakke

Der er kommet en nu en ny tekstpakke i den tyske version af FrontRead der henvender sig til elever i 3. – 4. klasse. Dermed er der fire tekstpakker i den tyske version, og flere er på vej.